Proiect "Minti DESCHISE"

Ubuntu 14.04 a fost lansat


 

 Spectaculosul Ubuntu 14.04 “Trusty Tahr”/”LOIALUL TAHR”. Putere, eleganță, rapiditate, frumusețe, siguranță. Spectaculos este puțin spus.


Spectaculosul Ubuntu 14.04 “Trusty Tahr”/”LOIALUL TAHR”. Putere, eleganță, rapiditate, frumusețe, siguranță. Spectaculos este puțin spus.

Lansarea  noului Ubuntu a avut loc astăzi, 17.04.2014, puțin după ora 21:00, ora României (19:00 ora Londrei).

Numele de cod ales este, de data aceasta, Trusty Tahr. Dacă ar fi să-i  traducem și să adaptăm numele, – conform tradiției acesta  trebuie să fie unul care să te facă să schițezi un zâmbet – cred că cea mai bună alegere ar fi Ubuntu 14.04 LTS “Loialul Tahr”. Tahr-ul este un animal foarte frumos care poate fi întâlnit în Munții Himalaia. Dacă vreți să aflați informații despre tahr click AICI.

Intră în comunitate.

Dă LIKE paginii LINUX ROMÂNIA! (click AICI)

Noul Ubuntu aduce și posibilitatea de a reduce pictogramele de pe bara Unity până la 16 px, fapt ce permite existența mai multor scurtături către aplicațiile tale favorite. S-a realizat și o redesenare mult mai minuțioasă a colțurilor ferestrelor aplicațiilor, cei care au monitoare hd fiind cei care vor aprecia acest detaliu, s-a revenit la meniurile integrate local, a fost conceput un nou ecran de logare, mult mai modern și atrăgător, precum și o nouă temă, s-a încercat înbunătățirea modului de afișare a mai multor ferestre deschise simultan, a fost reintrodus butonul de minimizare a aplicațiilor deschise, s-a înbunătățit modul în care ferestrele aplicațiilor deschise puteau fi redimensionate, plus multe alte noutăți extrem de interesante.

Cât privește perioada pentru care puteți instala și utiliza gratuit și legal acest sistem de operare pentru pc-uri, netbook-uri și laptop-uri, aceasta este de 5 ani începând de la data lansării. Ubuntu 14.04 este o variată cu suport pentru actualizări și întreținere pe temen lung, 5 ani (LTS – Long Term Support) spre deosebire de lansările uzuale, precum Ubuntu 13.10, care au suport doar pentru o periadă de 9 luni. Pentru cei care nu știu, odată la șase luni, este lansată o nouă ediție de Ubuntu.

CITEȘTE INFORMȚIA COMPLETĂ AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 17 aprilie 2014 de în Linux, Merita stiut, Sisteme de operare, Ubuntu şi etichetată , , .
%d blogeri au apreciat: