Proiect "Minti DESCHISE"

Proiectul „CAMELEON 12.3”! STIAI?!


images3

Cu siguranta enorma majoritate a persoanelor care citesc acest articol nu detin informatii despre acest proiect incredibil. Ei bine, acesta nu numai ca exista ci este in plina desfasurare iar susccesul nu se lasa deloc asteptat. Proiectul Suse este de fapt proiectul „OpenSUSE”.

DESCARCA Open Suse de aici

Pentru cine nu are habar, Open Suse este un sistem de operare* (precum este Windows-ul pe care il rulezi tu acum) cu traditie, pentru pc-uri si laptop-uri, extrem de apreciat de cei care utilizeaza Linux. Dupa cum ii sta bine oricarui sistem de operare modern acesta poate fi descarcat si instalat gratuit, in sistem dual boot, alaturi de orice varianta de Windows. OpenSuse nu presupune niciun fel de cost ascuns.

Zilele aceste echipa din spatele proiectului a lansat ultima versiune a acestei distributii, si anume OpenSUSE12.3. Sponsorizata de Novell, recent cumparat de Attachmate, OpenSUSE isi are radacinile in anul 1994, fiind printre cele cele mai vechi distributii de Linux. Aceasta a reusit sa reziste in timp, sa se dezvolte, sa ajunga si sa se mentina in de top de ceva vreme.

Elegant, extrem de fiabil si de modern, distins, stabil, puternic si rapid, Open SUSE ar putea fi catalogat ca fiind sistemul de operare perfect alaturi de Linux Mint si Ubuntu. Aceasta versiune aduce in plus si suport pentru secure boot, adica poate fi instalat fara probleme pe cele mai noi dispozitive ce ruleaza windows 8.

Am recunoscut de mai multe ori ca Open Suse este prima mea dragoste. A reusit sa se mentina in varf si sa evolueze in timp ce alte distributii au disparut sau au decazut.

Open Suse vine gata instalat cu tot ce este necesar unui utilizator: browsere web (Mozila Firefox), client de email si de messenger, client de torente, o suita office extrem de bine realizata, playere video si audio, editoare video si foto, aplicatii de modelare 3d, cu eleganta si putere. Aplicatiile suplimentare (sunt cateva zeci de mii) pot fi descarcate si instalate extrem de usor prin centrul soft sau de pe site-urile lor. Foarte multe aplicatii care ruleaza pe Windows si cu care sunteti obisnuiti ruleaza si pe aceasta distributie Linux.

De ce Open Suse este alegerea perfecta?

Este gratuit si nu implica costuri asunse

Nu iti ingreuneaza pc-ul in timp. Si dupa un an va rula ca nou.

Este stabil, puternic, rapid, modern, distins, elegant.

Instalezi aplicatiile rapid prin Yast – si sunt zeci de mii de aplicatii.

Nu ai nevide antivirus sau de programe de intretinere

Are un larg suport hardweare

Face totul mai bine decat Windows-ul.

Recomandam tuturor celor care vor sa il instaleze sa  descarce  Open Suse de aici (cd, stick sau dvd , mediul grafic gnome sau kde). Ar fi extrem de indicat sa il testeze mai intai dupa Live CD, DVD sau stick pentru a vedea daca va place.

CITESTE AICI CUM INSTALEZI OPEN SUSE 12.3

openSUSE 12.3 MEDIUL GRAFIC KDE


* este o distributie LINUX.

PS: Nu incercati sa instalati aplicatii „.exe” pentru-ca nu vor functiona. Incercati sa descarcati variantele aplicatiilor pentru Linux sau sa le instalati direct prin Centrul Soft – YAST.

De asemenea nu incercati sa instalati antivirusi deoarece Open SUSE, ca oricare distributie Linux, nu are nevoie de antivirusi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 15 martie 2013 de în Linux Mint, Must Have, Open Suse, Windows şi etichetată , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: