Proiect "Minti DESCHISE"

Linux Mint – al patrulea sistem de operare din lume


linuxmint

linuxmint

Cei care l-au folosit cu siguranta il apreciaza pentru rapiditatea de care da dovada, siguranta pe care o ofera, zecile de mii de aplicatii gata sa fie instalate dintr-un singur click si  pentru modul in care arata.  Dupa cum am mai scris, mai mult de 5% din detinatorii de computere la nivel mondial utilizeaza o distributie de Linux drept sistem de operare. Daca intram in detalii constatam ca aproximtiv 50 de milioane de locuitori ai planetei, posesori de pc-uri,  folosesc fie Ubuntu, fie Linux Mint, Open Suse, Fedora, Mandriva, Debian etc.

Conform site-ul linuxmint.com linux Mint este al patrulea sistem de operare din lume dupa numarul de utilizatori, acesta fiind devansat de nume grele precum  Windows, Mac OS si Ubuntu. Dezvoltatorii Ubuntu precizeaza pe site-ul lor ca peste 20 de milioane de utlizatori folosesc aceasta distrbutie.  Numarul real al utilizatorilor de Linux Mint nu a fost facut public insa  acesta este destul de apropiat de cel al distributiei Ubuntu deoarece, in ultimii ani, s-a inregistrat o migratie destul de importanta  a celor care nu au fost de accord cu introducerea mediului grafic Unity de catre Ubuntu,  spre alte distributii iar cea mai catigata distributie „rivala” a fost Linux Mint.

Reclame

Un comentariu la “Linux Mint – al patrulea sistem de operare din lume

  1. dudumi
    16 iunie 2013

    Cred ca intre timp a ajuns pe primul loc. Cel putin pe Distrowatch are cel mai mare H.P.D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 20 octombrie 2012 de în Linux, Linux Mint, Merita stiut, Sisteme de operare şi etichetată , , , , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: