Proiect "Minti DESCHISE"

Cum sa isi cumperi un laptop sau pc-nou dar mai ieftin cu cel putin 450 de lei?


Imagine

Nu foarte multi constientizeaza, atuncii cand vor sa isi cumpere un pc sau laptop nou, ca pot cumpara, la un pret mult mai mic acelasi produs. Conditia este ca laptopul sau pc-ul pe care vrei sa il cumperi sa nu aiba deja preinstalata vreo editie de Windows. De obicei produsele vin preinstalate cu un Windows, care este si cel mai slab din editie, fie ca vorbim de Vista sau Seven, pe care oricum il vei da jos extrem de rapid, dar care iti incarca factura cu cel putin 450 de lei.

Cu alte cuvinte, un laptop poti sa il cumperi la 3500 de lei sau, daca esti destept la 3000, trebuie doar sa fii atent daca are sau nu Wndows-ul preinstalat. Mai bine aloci diferenta de bani pentru cumpararea un produs cu caracteristici mai bune. Corect?

Problemele nu se opresc aici. Posesorii de pc-uri cu Windows-ul gata instalt nu au voie, deoarece risca sa isi piarda garantia, in cele mai multe cazuri, sa faca modificari asupra sistemului de operare. Daca pc-ul tau nu mai porneste din cauza ca Windows-ul a decis sa crape singura solutie este sa il bagi in service.

Este problema ta ce vei face pe urma, vei instala sisteme de operare bazate pe Linux -o versiune de Ubuntu, Linux Mint, OpenSuse – care sunt gratuite, cu mult mai stabile, flexibile, rapide -scapi si de grija virusilor-, sau poti cumpara o licenta completa de Windows. Este un pic mai scump dar ai si cd-ul cu Windows langa tine lucru de mare ajutor. Daca iti crapa sistemul nu trebuie dacat sa il reinstalezi. Exista si a treia varianta, extrem de peirculoasa, despre care nu voi aminti.

Vreau sa ma fac clar inteles nu indemn poporul sa instaleze editii de Windows piratate, ci indemn poporul sa deschida ochii si sa nu mai arunce sute de lei pentru un sistem de operare care are echivalenti ce l-au depasit dar care sunt gratuiti. Treziti-va romani, treceti pe Linux, deja pe telefon aveti unul!

5 comentarii la “Cum sa isi cumperi un laptop sau pc-nou dar mai ieftin cu cel putin 450 de lei?

 1. juyanpyrate
  27 august 2012

  Boss eu folosesc linux ubuntu 12.04 64 LTS ultima versiune lansata in 24 aprilie 2012 sunt foarte multumit nu am treaba cu virusi nu-mi crapa ca jegul de windows sau Mac exista virusi creati si pentru MAC dar pe linuxnu exista asa ceva !!TRAIASCA IMPARATUL NOSTRU LINUXUL IMPARATE FARA VIRUSI!!

 2. promunca
  27 august 2012

  Un laptop decent nu cred ca ar trebui sa treaca de 1000 de ron.Nu toate magazinele vand laptopuri cu windows preinstalat.Am vazut la altex ca sunt multe laptopuri fara SO sau au variante free de linux.

  A treia varianta care este?

 3. Felix
  31 august 2012

  Speram la un articol despre cum să îmi cumpăr cu pc cu 450 lei

 4. fulger
  14 octombrie 2012

  ba eu am doar 11 ani si vream sa cumpar un laptop si aveam 10 milioane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 27 august 2012 de în cum sa ..., Linux, Merita stiut, Sisteme de operare, Windows.
%d blogeri au apreciat: