Proiect "Minti DESCHISE"

Satan vs crestini in lumea Windows-ului si a Linux-ului


Imagine

Tineti-va bine deoarece astazi o sa abordam un subiect mai „neortodox”. Ati realizat, probabil, ca nu imi trece prin cap sa fiu mai catolic decat Papa – cei care au vazut serialul Borgia stiu la ce ma refer.

In lumea Linux-ului diversitatea este in floare, incurajata, respectata, apreciata chiar daca, uneori, tinde spre extreme. Nu putem spune acelasi lucru despre rivalii Linux-ului. Cei de la Microsoft canta la unison, in cor, acelasi imn in incercarea permanenta de a schimba ambalajul aceluiasi produs – de cand este Windows-ul pe pamant.

Exista in lumea Linux-ului cel putin o distributie adresata fanilor „Printului Intunericului” – Ubuntu Satanic Edition. Exista, dupa cum era si normal,  posibilitatea de a te alatura alternativei, taberei bune, prin alegerea distributie inchinata lui Iisus – „Ubuntu Christian Edition”.

Ubuntu Satanic Edition este o distributie de Linux care, desi este controversata, o duce destul de bine. Sunt sigur ca dezvoltatorii sai nu duc spre sacrificare, noaptea prin cimitire, copii piratate de Windows, si nu fac nici fierturi de virusi in cinstea printului al carui nume este pomenit mai sus. Denumirea mai deosebita vine din dorinta acestora de a iesi in evidenta, de a se face cunoscuti si de a castiga utilizatori. In fond, teme in care predomina negru si rosu sunt destule pe Ubuntu iar un Wallpaper cu cranii, sau alte minuni de acest gen, nu este greu de fabricat pe propriul pc sau de gasit pe intenet.

Acesti domni au incercat sa se adreseze unei mase de tineri rebeli care vor sa iasa si ei, la randul lor, in evidenta sau sa fie cool. Acelasi lucru au incercat si atunci cand au creat o editie crestina a distributiiei Ubuntu, adica, sa ii aduca pe crestini pe calea Linux-ului.

Nici Windows-ul nu a fost ocolit de acest fenomen. Nu exista, si nu cred ca va exista vreodata, o editie „Windows Satanic Edition” oficiala, desi, poate, ar fi necesara si piata -sigur- ar cere-o. La nivel „underground”, insa, baietii destepti din lumea hakerilor au realizat cateva versiuni „mai satanice” dotate pana la refuz, probabil, cu virusi, de Windows piratat. Ce sa ii faci, virusi au „succesuri” la Windows.

Asteptam cu interes sa apara editii de Windows/Linux Gay, Windows/Linux Alien, etc – daca piata o cere…

PS: daca doriti sa testati una din cele doua distributii Linux enumerate mai sus, o puteti face gratuit, legal, simplu si repede, fie prin istalarea pe hard fie prin testarea direct de pe un live cd. Linux-ul este legal, si nu presupune niciun fel de cost vizibil sau ascuns. Cei care nu stiu cum se instaleaza Linux-ul sunt rugati sa consulte internetul.

Ubuntu Christian Edition (mergi pe site)

Ubuntu Satanic Edition (mergi pe site)

Reclame

3 comentarii la “Satan vs crestini in lumea Windows-ului si a Linux-ului

 1. Alexandru Fira
  24 iulie 2012

  Nu e rau deloc. Am vazut ca Ubuntu Satanic Edition are un Compiz configurat super-mishto, deci o sa-l incerc. Si are si alte lucruri preconfigurate dragut. Compiz e foarte util si practic, cu toate ca aparent e un moft. In realitate e comod si foarte bun. Poate ca pozele cu cranii si alte lucruri stresante o sa ma faca ori sa alerg mai des la toaleta sau sa golesc mai multe pahare de vin, dar totusi cred ca merita incercat. Dintre toate mediile desktop doar Afterstep ma streseaza, e mai stresant ca Windows XP, cu toate ca pot sa spun ca a lucra pe XP e ca o calatorie pe Luna. E greu de trait fara Gnome cu Compiz, cu toate ca si XFCE si LXDE sint foarte bune. Dar eu m-am obisnuit cu comoditatea.

 2. Alexandru Fira
  24 iulie 2012

  Eu fiind agnostic, deci lipsit de convingeri religioase, pot opta pentru a utiliza unelte aparent satanice pentru a construi Binele. La serviciu intram doar in mod sporadic in contact cu diabolicii de virusi pentru Windows, pe care sintem hotariti sa-i tratam in mod nepoliticos si blasfemiant, pur si simplu prin trimitere la naiba. Dupa funeraliile unui Windows care si-a dat obstescul sfirsit inainte sa terminam un proiect important am facut sapaturi arheologice dupa bootarea superbului Antix Mepis, cu ajutorul caruia am recuperat toate fisierele de pe partitia C. Eu sint dispus sa informez pe oricine cum poate sa recupereze fisiere importante din PC-ul colegului,cu ajutorul unor sisteme Linux, facind arheologie printre ramasitele pamintesti ale defunctului sistem Windows.
  Toleranta mea religioasa merge pina la a fi de acord sa decorez Ubuntu Satanic Edition cu aripi de inger. As dori insa sa-l decorez cu lucruri mai placute. Oare ingerii au sini si fese ?

 3. dudumi
  16 iunie 2013

  Windows XP ar fi trebuit sa se numeasca Windows Satanic Edition pentru ca dadea atatea erori „dont send” incat parca avea satane in el :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: